Medlem af Silkeborg Byråd

Lars Hedegaard

Min baggrund

Da jeg traf valget om at stille op til Silkeborg byråd, var det i særdeleshed med to styrker som drivkraft: Min mangeårige erfaring fra det lokale erhvervsliv kombineret med min kærlighed til Silkeborg.

Som administrerende direktør og medejer af et større import-/handelsselskab besidder jeg en omfattende erhvervserfaring samt en stor indsigt i service, drift og økonomi. Disse kompetencer føler jeg, der er brug for, hvis vi skal sikre en sund fornuft i udviklingen af Silkeborg Kommune. Kommunalpolitik handler blandt andet om at sætte mangfoldige kompetencer i spil, og med min store erfaring som erhvervsleder, er min målsætning at bringe noget forretningsmæssig-knowhow ind i de politiske processer.

Af samme grund er jeg også rigtig glad for at være næstformand i arbejdsmarkedsudvalget, hvor jeg mærker, at mine kompetencer for alvor kommer i spil.

Jeg elsker Silkeborg

Samtidig er jeg silkeborgenser med stort S, da jeg slet og ret elsker denne kommune. Det er muligt, at Silkeborg kun rangerer som Danmarks 9. største kommune, men målt på sammensætningen af natur, kultur, erhvervs- og foreningsliv, så er Silkeborg uomtvisteligt nummer 1. Ingen anden kommune kan på samme måde bryste sig af et rigt kunst- og kulturliv, et dynamisk erhvervsliv, velfungerende by- og landsbysamfund samt stærke fællesskaber – alt sammen centreret midt i landets mest bjergtagende natur.
 
Det er denne kommune, jeg selv er opvokset i, og som jeg er gået ind i politik for at kæmpe for. Jeg tror nemlig på, at man med erfaring, visioner og handlekraft – og ikke mindst kærlighed til sin hjemegn – kan gøre en mærkbar forskel.
Lars Hedegaard er kandidat til byrådet

Privat

Det er ingen overdrivelse at kalde mig for en ‘Silkeborg-dreng’. Jeg er opvokset i Virklund, og bor i dag i Silkeborg midtby sammen med min kone Henriette og vores to døtre. Jeg har med skiftende adresser altid boet i Silkeborg – kun afbrudt af en militæruddannelse og en efterfølgende karriere som befalingsmand og professionel soldat i en kampenhed.

Og hvorfor skulle man også ønske sig at bo et andet sted? Der går ikke én dag, uden min familie og jeg glæder os over at bo i Silkeborg. Vi nyder byens restauranter, vi er flittige gæster på stadion og så elsker vi naturligvis områdets skønne natur. Vi sejler gerne en tur på de smukke søer, og efter en lang arbejdsdag findes der ikke noget bedre end at trække frisk luft helt ned i lungerne under en gåtur.

Er der lidt større huller i familiens kalender, går turen ofte til Italien, da vi elsker at rejse og inspireres af andre kulturer og måder at leve på.

Fakta

Født: 1967
Uddannelse:
Erhvervstitel: CEO hos Scan Auto & Dybbroe Group A/S

Poster i forbindelse med hvervet som byrådsmedlem:

  • Næstformand i arbejdsmarkedsudvalget

Kommunale udpegninger:

  • Næstformand i Silkeborg Forsyning A/S
  • Bestyrelsesmedlem i Ferskvandscentret og AQUA Akvarium & Dyrepark
  • Bestyrelsesmedlem Gl. Skovridergaard (Hotel & Konference)
  • Hjejlen A/S – Generalforsamlingen
  • Energnist I/S (stedfortræder for Søren Kristensen)
  • Kommunernes Landsforening, delegeretmøde (stedfortræder for Martin Jakobsen)